Forsiden / Gode anmeldelser for Steinene roper


Gode anmeldelser for Steinene roper

I anmeldelsene brukes vendinger som "uhyre interessante bok" (Dagen) og "på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese" (Utsyn). Dette er gledelig og understøtter at boken Dagfinn Stærk har skrevet, er svært berikende.

Anmeldelsen i Utsyn er signert Hjlamar Bø, leder for NLM utland som frimodig avslutter anmeldelsen med ordene: 
«Dette er en godt skrevet bok om en viktig del av vår kirkehistorie som jeg på det sterkeste vil oppmuntre mange til å lese.»

Les et utdrag av boken her: Steinene roper 

(Klikk på bildet for å lese anmeldelsen i Utsyn) 
Første anmeldelse stod i Dagen tildig i mai, signert redaktør Tarjei Gilje. Han la ikke i mellom i ingressen:

«En gang hadde Nord-Afrika en sterk og blomstrende kirke. Men noen ganger vinner de som bekjemper den kristne kirken. Blir dette historien om oss?» Trykk på bildet for å lese anmeldelsen


Men boken er i større grad opptatt av å beskrive hvor viktig den delen av kristenheten var i kirkens spede begynnelse. Gilje trekker frem både de autentiske martyrberetingene (både kirkens beretninger og fra de romerske retttsprotokoller), kirkens indrekrikelig konfliktøløsing og arbeidet for religiøs toleranse og trosfirhet – på 100-tallet (!) – og avslutter sin anmeldelse med førlgende: 

«Dagfinn Stærk fortjener ros både for grundig arbeid, for tankevekkende betraktninger, edruelig analyse og sindige formaninger.»
Om forlagene

Handleguide

Lenker

Nyheter |

Arkiv

Når Efrem forlags første roman for voksne får gode anmeldelser i både Vårt Land, Tønsberg blad (terningkast 5) og sist Dagen, og endatil blir innkjøpt av kulturrådet, er det bare å glede seg.

Les mer...

Debattredaktør i Dagen, Tarjei Gilje, har valgt Årets bøker. To av syv er utgitt på Efrem forlag. Dagfinn Stærks dokumentariske «Steinene roper» er blant de utvalgte – og Dag Øivind Østerengs biografiske «Fra Luther til Peter» er hans klare favoritt.

Les mer...


Motta vårt nyhetsbrev


Kunder
Registrerte MailMojo
Test Efrem


Årets bøker portofritt!

Også bøker til ordinær pris sendes portofritt.

Les mer...

Følg Efrem på FacebookLes mer...